creating a new creativ platform

måndag 29 december 2008

vad?

Vad är det hon pratar om egentligen? Vad döljer sig bakom alla ord, meningar och påståenden?
Jag tror att det handlar om så mycket mer än bara vad orden betyder. Det är en underliggande ton som bottnar sig i en längtan. En längtan efter att bli sedd.Sedd för den man verkligen är, med fel och brister. Det gäller inte bara henne. Det gäller många kvinnor. Dom försöker nå ut försöker hitta något ,någon. Ett tillstånd. Ja, kanske det..ett tillstånd en känsla, något man känner igen ..den där bästa perioden i ens liv ..det vill man ha igen. Jag tror man vill ha det för alltid. Och hon letar och letar. och letar.

söndag 28 december 2008

längtar efter något mer

Jag funderar på att lägga till ljud i mina rör till den stundande utställningen på lerverk....
Frågor uppstår såsom vad för slags ljud det skall vara, ovh varför?
På dem kan ett av svaren vara att det helt beror på vad det är jag vill säga med ljudet, med rören...Det gör det hela ännu svårare eftersom det då blir så defenitivt, på ett sätt. Men å andra sidan betyder det ju inte att bara för att jag formulerar det för mig själv, måste tala ut det högt för andra...väl? För det är det som känns svårt. Och det skulle ta bort en stor del av hela utställningen och upplevelsen.


Usch..jag känner tidvis den där längtan efter något mer, något annat. Att det inte är tillräckligt. Den får mig att vilja ha mer och att bli en aning avundsjuk på mina medmänniskor..jag vet, det är hemskt. det är inte det att jag inte unnar andra att ha det bra men jag vill också må bra,leva med någon och vara lycklig,trygg och glad. Framför allt glad, tror jag att jag vill vara. Många skulle nog säga att jag är det men själv har jag en skiva i huvudet som har börjat gå runt runt runt...och jag har faktiskt börjat att sätta stop i den då och då och de senaste dagarna har jag lyckats rätt bra och fått ett annat fokus - vilket känns bättre. All den här energin jag kan lägga på olika tankeloopar etc skulle jag vilja bli bättre på att kanalisera till min konst och till energi att få saker och ting gjorda istället.

Nyår stundar - det innebär en ny kula, ett nytt år med nya möjligheter!! Det är dags att lyfta blicken en aning uppåt. framåt uppåt.

fredag 26 december 2008

Kom iväg till skolan och fick en del gjort.
på TV Selma Lagerlöf
födelsedagsfest hos mor

Har försökt nå en vän utan särskilt bra resultat
Blev dock uppringd ikväll (vilket är kors i taket) och det visade sig att vännen var ute på camp med gänget och hade slut på vin...
Inte jättekul att bli i hågkommen bara för att göra en tjäänst...:(

Men men , då vet man det.

Men tänk att ge sig ut för att sova i vindskydd i slutet på December, om så än i dubbla sovsäckar, så måste det ju bli sviinkallt i den isande natten! Jag avundas dom inte. Men tycker synd om dom att det goda vinet redan klockan 22:00 tagit slut. Fast å andra sidan tycker jag nog att det var en aning orutinerat att ta med sig för lite...de vet bättre. rutinerade drinkare.och campare med för den delen. macho?
Själv ska jag krypa ner i sängen med en varm kopp te och min bok om tillståndet i konsten. Myysigt.
Jag kom förresten fram till en sak under den här julen.Jag valde ju bort att fira med mina föräldrar och syskon i år, hade ingen lust alls och gjorde min egen grej, utan särskilt stora invändningar. Vad jag kom fram till vad att jag faktiskt tycker om dom. familjen och att jag genom att jag valde bort faktiskt tillät mig att sakna dem en aning. Det var en glädjande känsla. Och de finns ju kvar. Och jag vet att det är okej. Allt är okej.

en annandag

hur känns det nu då?
är det inte väldigt underligt med julen, att man kan ladda så inför och se fram emot och ändå vet man ju varje år att det ju är över så så snabbt. ? Jag har haft en mysig julafton det är inte det, men nu sitter jag här i resterna av presentpapper, julmat och glöggslattar och undrar lite hur jag ska gå vidare. Mina barn är hos sin pappa och det är första gången jag tillbringar julhelgen i stilla självvald ensamhet. det är inte hemskt men det är påtagligt annorlunda. Jag tappar fart. tappar fokus. det är nog bra i och för sig - inte det där med fokus det är inte bra -

Jag fick en intressant bok av mig själv i julklapp (ha ha) " Om tillståndet i konsten" olika artiklar skrivna av olika kultur/konstpersoner som tex. Lars Nittve, Nina Bondesson, Nina Öhman mfl.
Den kan jag rekomendera. OCH jag tar tacksamt emot liknande tips. Vill sätta tankarna i något som intresserar...något jag kan ha nytta av i min konstnärliga OCH personliga UTVECKLING.

onsdag 10 december 2008

tankar om julklappar...

Alltså usch!
Nu är dom igång med badrummet och rörmokaren har precis varit här. Han frågade ju till skillnad från snickaren om hur nytt badrummet är och vem som gjort det och såna jobbiga frågor. Även om det är grönt nu från diverse håll så känns det INTE bra att det ligger rester av en misslyckad badrumsrenovering i trädgården och så vidare. Det hela känns ytterst infekterat.
Förut kändes det bra nu känns det ångest igen...

Jag hade tänkt mig ta lite tidigt jullov men nu rullar det på saker hela tiden. Denna veckan är ju fulltecknad och nästa är än så länge "ganska" tom. ganska.

På frågan av vad man önskar sig i julklapp när man är 35 år svarar jag a) inget särskillt och på b) ganska mycket faktiskt och på c svarar jag )vet inte.
Det är som att åldern tar ut sin rätt att önska sig julklappar, att det är barnens jul, att jag får vara glad och tacksam om jag får någon men att det egentligen inte får spela någon roll (fast att det gör det i alla fall ) och att det faktiskt kan vara mysigt att få klappar av nära och kära bara för att dom så gärna vill ge. Att vi vuxna ger för att vi så gärna vill det -inte för att det måste vara så. Något uttänkt, något personligt.
Faktum är att jag överväger att själv ge mina barn (som ju har hur mycket leksaker som helst och ändå kommer få massa presenter av farmor mormor morfar moster etc etc,) små upplevelser i form av present kort som tex. en dag på universeum, en dag på Borås badhus, en dagstur till danmark, eller liknande saker som dom ofta frågar efter, biokväll, ..ja liknande saker. Och jag brukar nog ge bort sånt som jag själv önskar mig... Förra julen fick dom en experimentfixarlåda som jag själv hade byggt ihop full med massa bra-ha-saker och roliga grejer att pyssla,bygga och experimenteras med och såklart verktyg till. DEN hade jag gärna velat ha själv!

torsdag 4 december 2008

på natten nollställs räkneverket och shit det är spännande

Hej igen!
Ja veet. det var ett tag sen och alldeles längre än vad jag sa... Nu är det ju jul och födelsedagar och varannan mamma tid varannan pappa tid och när jag har egentid så vill jag passa på att göra så mycket men är så trött och när jag har barnen vill jag också göra mycket, vara effektiv och hinna med samtidigt som jag vill vara med dem, mysa etc. och oftast blir det INTE som jag har tänkt mig. Det här att tiden inte räcker till ...känner jag av på riktigt nu. jag gör verkligen det. Men det går inte att lägga det jag inte fick tid med en dag, på hög och tänka att jag har kvar det på min lista till nästa dag för den dagen har en ny lista en ny ordning med nya förutsättningar.
På natten nollställs räkneverket. Men vi kan väl försöka ses. om inte innan jul så kanske i mellandagarna? Maila mig så kan vi börja så?....

Jag har precis satt händerna i det som skall komma att bli till min utställning i februari. Skönt att äntligen öppna upp den kanalen, den tråden. Det blir lite gammalt (för mig ) inte så gammalt men sen i våras fast på ett nytt sätt jag vet inte själv hur det skall sluta men det finns chans att äntligen få se lite av rörprojektet in real. I februari.
Shit! det är spännande.

Glöm inte hdks julmarknad som är nu i helgen!
Fredag 5 dec kl. 16-19
Lördag 6 dec. kl. ?
Söndag 7 dec. kl. ?

Kolla in på www.hdk.se eller www.hdkjulmarknad.blogspot.com

där finns allt ni behöver veta och änna riktiga aptitretare. Obs! Cafét är såklart också öppet!!!

SEE YOU !